KULTURHUSET AMAGER

”i stedet for at tænke i brændte sten, skulle man hellere tænke i vådt ler, fordi det har den egenskab at det kan formes. dermed kan man tilføre materialet et højt designmæssigt indhold.” Erik Juul.


Et kulturelt og centralt område midt på amager tiltrækker alle former for mennesker. I denne lille landsby bestående af børnehaver, børnekulturhus, koncerthuse, værksteder, musikproducenter og bingo er der rig mulighed for kreative unge som gamle at udfolde sig.


Stedet ligger midt i smørhullet på amager, med ryggen op af amagerbrogade og åbent ud til den store krydsende øresundsvej. Bygningerne har rummet en gammel skole, og danner en charme mellem sig. En stor åben plads mellem de gamle bygninger åbner op til øresundsvej.


Jeg vil prøve at tilføje denne plads en stopklods mellem den trafikerede vej og de hyggelige passager og rum mellem det eksisterende.


En bygning som skærmer af for larm og støj, en bygning som skaber midtpunkt for stedet kulturelle funktioner. Denne bygning skal være stedet samlingspunkt og hjerte.Skoleprojekt 2014

Date
Category
Architecture